Kehidupan di Universiti

 

 

 

 

 

Minggu pertama selepas orientasi……..

 

Keseronokan sebab tak banyak kelas…kalau adapun kena cancel je pun…so kebanyakan masa di habiskan untuk mengemas dan mencantikkan bilik di samping mengemaskini semak daftar kelas….. Setelah berhempas pulas bersusah payah…main saham berebut kos dengan orang lain akhirnya berjaya memperoleh kelas kokum…SUKAN KENU..hahahahahaha. Keseronokan aku..tahap gaban…sebab memang benda yang paling aku minat dan tahu…. Minggu nie juga..aku belajar tentang mengenal perangai dan sikap manusia yang tak habis sebab menghakimi orang lain atas dasar yang berat sebelah…bencinya!!!! Dua hari tidak bertegur…hehehehehe…. Lepas tu…..ketension disebabkan susah sangat nak dapat bas kalau di Indah Permai..syurga memang la syurga tapi…merana sangat….sudah keboringan yang sangat…..

 

 

Minggu kedua di Universiti Malaysia Sabah……

 

 

Tugasan assignment aku makin bertambah…tutorial pulak belum aku siapkan…sebabnya aku termalas nak membuat kerja… Tak sanggup nak balik IP ( indah permai) di sebabkan kebosanan yang teramat sangat…. Lepas tu isu dengan housemate yang tak sudah-sudah…..bukan tak suka..cuma tidak suka dengan kawannya tu..yang macam tak ada bilik sendiri nak tidur…. I need some privacy please…i don’t expect to see people, hang out at my house and doing nothing…macam kutu je….tak pandai balik langsung…..I hate that part…I hate to hate people but people always make it easier for me to hate them…. I LOVE PRIVACY and I think you also need some privacy too..so respect my privacy so that I can respect you too….WIN WIN Situation….

 

About ignatiusjohn

Universiti Malaysia Sabah, Industrial Chemistry Final year student Twitter : https://twitter.com/IgnatiusMicky Facebook : http://www.facebook.com/Ignatius John

Posted on September 22, 2011, in blogger, myself, Universiti Malaysia Sabah and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: