Category Archives: food

Antara promotion KFC yang aku pernah terlibat

Gambar yang dibawah antara promotion KFC yang aku pernah terlibat sepanjang karier aku di KFC… 🙂

credit to : http://www.kfc.com.my/

zinger double down

Zinger Double Down
pocketfull mini cooper

Pocketfull promotion with mini cooper
airtight container

Family Feast dengan airtight container

golden wrap chicken

 

Golden Wrap…promotion yang terbaru. Sangat sedap….

doraemon cushion

 

Family Feast promotion dengan Golden Chicken Wrap sekali dengan Doraemon Cushion

 

chicken chop

 

Chicken chop…Original Recipe

 

pokkits

KFC Pokkits, sangat tak suka buat ini bila aku di back-up department sangat leceh…

garden salad

Garden Salad..tapi sekarang aku dah lupa macamana cara nak buat dia….

hot rods

 

KFC Hot Rod Chicken, promotion yang akhirnya menjadi free meal kami untuk satu ketika.

green curry

 

KFC Green Curry..sangat suka curry dia…. sedap!!!!

KFC Quarter Chicken

 

KFC Quarter Chicken…

zingertower

KFC Zinger Tower…hash brown yang menambah ketinggian zinger tu.

variety bucket

 

KFC Variety Bucket… Doraemon promotion tapi bottle dia.

Luahan rasa secukup rasa……

Dah lama tak update blog ini….sebab busy sangat dengan urusan kerja dan assignment yang melambak….. kepenatan yang biasa di alami oleh seorang pelajar… terkejar ke sana ke mari…..satu perkara biasa… tapi itulah yang menjadi rencah kehidupan aku di sini. bila selalu ke sana ke mari…mengharap makin kurus la…rupanya tidak…aku pula makin kuat makan…hahahaha… tp aku xmakan malam pun…klu hari-hari biasa….. kecuali sabtu dan ahad…. NAK TAU PASAL DIET AKU….bole….pay me first….hahahahaha…

 
Jom bercerita pasal hubungan kekasih ini, sebenarnya aku malas nak bercerita pasal ini tapi disebabkan geram a.k.a rasa menyampah jadi aku bercerita sedikit pasal couple ini. Asalannya tak baik nak membuka pekung orang lain, tapi anggaplah perkara ini sebagai pengajaran buat mereka yang bakal-bakal bercinta. Nasihat aku, kalau cari kekasih baik girlfriend or boyfriend biarlah berpada-pada, jangan seperti main tangkap begitu ja… kelak binasa diri. diceritakan pula, pasal kawan aku ini yang bercinta sakan dengan buah hati dia, sebenarnya pada peringkat permulaan, it doesn’t matter with me…aku ok je.. cuma bila makin lama perasaan menyampah tu wujud dalam diri aku. terus terang aku cakap, i hate your couple..kenapa??? Pertama, adalah menjadi kepantangan aku, bila aku makan dengan kawan aku, dia bercakap dengan buah hati dia..kalau yang face to face tu kira okla….aku boleh terima lagi, ini lain pula, bercakap di telefon bagai nak rak…..aku yang duduk kat depan ko…macam orang bodoh je ko buat…. yang buah hati tu…pula, cuba la memahami keadaan sedikit, tak kan sampai nak 24 jam bertelefon..seolah-olah takde benda nak buat. Lepas tu buat suara cute….aduh!!!!! mau muntah aku….dengar…. “ala..sayang tengah makan…dengan kawan ini”….. tolong la yer….tak perlu la ayat macam tu….mengelikan kan…. itu my first rule….it’s seem to be rude..when you are having our meal with your friend…and after that….you calling with your couple…..tak hormat orang langsung. Kalau benda ini, berlaku cuba elakkan….fahami situasi atau keadaan….tu consider makan tak formal….kalau makan formal…confirm ko dipersilakan keluar dari dewan.

Kedua, pantang aku bila orang bercouple ini, bila boy/girlfriend dia..mengganggu kitaorg yang bergelar kawan kepada pasangannya. kisah ini berlaku, bila boy/girlfriend tak menjawab telefon…or balas sms…kawan pula menjadi biasa…seriously its totally annoyed…..hahahahaha… Jangan anggap kawan anda sebagai messenger kepada perhubungan anda…kalau terkena kat aku…confirm aku siap bagi warning lagi….(jahatkan aku…..), ada aku kesah??? Ayat aku mudah je…”ko ingat aku…ini..guardian angel dia ke…tolong la yer….” Ketiga, kalau boy/girlfriend ko jeles kat aku….aduiii….inilah benda aku paling anti.. kenapa?? Sebab benda inilah yang boleh menjejaskan hubungan aku dengan kawan aku. Aku secara peribadi pernah mengalaminya…boyfriend dia jeles dengan aku….dan you know what was my answer….. ” i don’t interested with your bullshit girl….she is my friend…..why must i stole her…..ewwww…couple dengan kawan…..macam mendedahkan diri pada lubang berbahaya je….hahahahaha… ( your friend…dah tau segala pasal ko…so tak best la klu bercouple)…. kejam kan…hahahaha….ada aku kesah???
Lepas tu..ini kebodohan yang aku selalu tengok..especially girl…sorry to say….kalau dah tahu..yang ko kena kongkong jangan la jadi macam orang yang takde otak…nak teruskan hubungan ko dengan lelaki tu….kadang-kadang aku pula yang terlebih emosi gara-gara benda ini…bukan apa….kenapa nak teruskan hubungan…kalau ko dah merana…. Cinta la tu konon…cinta monyet….tak ke mana juga…lain la kalau serius…ini tak….budak hingusan pula tu….(lantak la…klu dia baca..). Ini semua luahan hati aku..yang jelas membara dan agak panas dengan pasal couple yang mengganggu hidup aku..terutama bila soal urusan persahabatan aku…. that why sometimes aku lebih suka tak kawan orang yang bercouple…sebab akhirnya akan menyusahkan aku juga….. cuma satu jelah…jangan jadi bodoh sebab cinta….. cakaplah…I LOVE YOU….sampai infinity sekalipun….kalau ianya hanya didasarkan perasaan cinta yang kebudakkan….itu. just leave it….buang masa je…… hahahahahaha…..kecian ko…tp ada aku kesah???

 

 

My favourite food special : Hari Raya

Ketupat and rendang……a must in my list when visitting my friend or even my parent friends. I just loves…the taste and the feel of spice…inside it….

Then, bahulu ( spelling..correct right???)..guess what….even we can find it everyday in every store in Malaysia but the taste during Hari Raya is totally different…i like the spongy when I eating this…..and for sure…don’t make it..hard for me…to eat it…..


Lemang….one of the most favourite food..i think…. I do love the smell and the taste the rice (pulut nasi) cooked together with coconut milk….. And when you eat it with rendang ayam….then you will feel greatful to be born in Malaysia…full with a thousand of food..
Next is…..Kuih Batang Buruk…….followed by Mini Popia then Kuih Makmur…Almond London

TO ALL MALAYSIAN…SELAMAT HARI RAYA…AND PLEASE ENJOY THIS FESTIVE SEASONS WITH FULL OF FEELING GRATEFUL TO BE BORN IN MALAYSIA AND FORGET TO CELEBRATE MERDEKA DAY…. 54TH MERDEKA

KFC again……new promotion…

 

Prices subject to 6% Government tax where applicable. Servings featured are for illustration purposes only. Price applicable in Klang Valley outlets only. Should any discrepancy occur in published price,the pricing at restaurant point of purchase is deemed final. Promotion is valid while stocks last.

My Favorite Foods : Tengok je la…..

My Favorite Foods : Malaysian Foods.

Tajuknya pun dah cakap makanan kegemaran aku. Namun aku suka nak berkongsi dengan anda semua makanan kegemaran aku yang aku impikan dan kadang-kadang susah nak dapat sebab hanya disediakan pada hari perayaan sahaja

First kan sini, nasi lemak. Nasi lemak kegemaran aku, tapi terus terang aku lebih suka nasi lemak yang sambal dia yang kureng pedas sebab aku tak tahan makan pedas namun disebabkan minat aku try je la…… Nasi Lemak terbaik punya : Nasi Lemak Sir Kasbah….(sedap tapi susah nak dapat di blok lelaki)

 

Makanan kedua kegemaran….mee goreng mamak dan char kway teow…satu kemestian klu aku berjalan-jalan di mana- mana tempat sebab aku fanatic terhadap mee goreng dan char kway teow.. Tapi tak semua tempat ada mee goreng dan char kway teow.. paling x suka nie sbb mostly semua kedai makan kat Malaysia ni..kedekut nak bagi isi lebih….kadang-kadang nama mee goreng mamak atau char kway teow.. sekali makan, macam makan mee goreng atau char kway teow.. kosong je aku rasa…. Tapi the best mee goreng mamak or char kway teow, aku belum menemui lokasinya lagi.. Any suggestion ?? cari je aku kat FB….

Makanan kegemaran ketiga ialah roti canai… kegemaran semua orang apatah kalau dicecah dengan sambal dia…meleleh air liur.. kalau makan satu confirm tak cukup mesti dua atau tiga baru puas.. sanggup berbelanja semata-mata untuk ini…..

Next adalah picture makanan kegemaran aku untuk tatapan anda semua….hihihihi Murtabak ayam….sedap tuuu……

Siapa yang tak jatuh hati dengan air bandung…..kemestian kalau makan kat luar samada air bandung atau milo ais.

Burger mamak special….lebih sedap berbanding dengan burger McD….hahahaha.. kalah zinger burger…..sedap sangat2….

Roti John…mula mengemarinya ketika berada di KML….makanan lewat malam nie…mesti makan nie…sedap.. Roti John Sir Rosli…

Kari ayam….sedap sangat. My mom curry is still the best…..hahahahahaha

Manok Pansoh, makanan tradisi masyarakat Iban…tapi tetap jarang di makan sebab remeh cara nak membuatnya…

Kuih kegemaran saya…syarat wajib untuk jadi isteri saya…pandai buat karipap….hehehehehe…..dan laksa Sarawak yang kat bawah nie…

Besar lagi picture tu….sedap gila laksa Sarawak… my wife mesti pandai masak ni….syarat wajib kedua… hihihihi…

Satay ayam kegemaran saya..tapi inilah yang jarang dimakan sebab terlalu memilih tempat… kadang-kadang Nampak sedap…sekali makan…hancur hati aku…x sedap langsung…promote punya dahsyat sekali makan….sedap lagi aku buat…..

Ini je kot yang suka….ada lagi tp malas nak share ngan korang semua..