Blog Archives

Luahan rasa secukup rasa……

Dah lama tak update blog ini….sebab busy sangat dengan urusan kerja dan assignment yang melambak….. kepenatan yang biasa di alami oleh seorang pelajar… terkejar ke sana ke mari…..satu perkara biasa… tapi itulah yang menjadi rencah kehidupan aku di sini. bila selalu ke sana ke mari…mengharap makin kurus la…rupanya tidak…aku pula makin kuat makan…hahahaha… tp aku xmakan malam pun…klu hari-hari biasa….. kecuali sabtu dan ahad…. NAK TAU PASAL DIET AKU….bole….pay me first….hahahahaha…

 
Jom bercerita pasal hubungan kekasih ini, sebenarnya aku malas nak bercerita pasal ini tapi disebabkan geram a.k.a rasa menyampah jadi aku bercerita sedikit pasal couple ini. Asalannya tak baik nak membuka pekung orang lain, tapi anggaplah perkara ini sebagai pengajaran buat mereka yang bakal-bakal bercinta. Nasihat aku, kalau cari kekasih baik girlfriend or boyfriend biarlah berpada-pada, jangan seperti main tangkap begitu ja… kelak binasa diri. diceritakan pula, pasal kawan aku ini yang bercinta sakan dengan buah hati dia, sebenarnya pada peringkat permulaan, it doesn’t matter with me…aku ok je.. cuma bila makin lama perasaan menyampah tu wujud dalam diri aku. terus terang aku cakap, i hate your couple..kenapa??? Pertama, adalah menjadi kepantangan aku, bila aku makan dengan kawan aku, dia bercakap dengan buah hati dia..kalau yang face to face tu kira okla….aku boleh terima lagi, ini lain pula, bercakap di telefon bagai nak rak…..aku yang duduk kat depan ko…macam orang bodoh je ko buat…. yang buah hati tu…pula, cuba la memahami keadaan sedikit, tak kan sampai nak 24 jam bertelefon..seolah-olah takde benda nak buat. Lepas tu buat suara cute….aduh!!!!! mau muntah aku….dengar…. “ala..sayang tengah makan…dengan kawan ini”….. tolong la yer….tak perlu la ayat macam tu….mengelikan kan…. itu my first rule….it’s seem to be rude..when you are having our meal with your friend…and after that….you calling with your couple…..tak hormat orang langsung. Kalau benda ini, berlaku cuba elakkan….fahami situasi atau keadaan….tu consider makan tak formal….kalau makan formal…confirm ko dipersilakan keluar dari dewan.

Kedua, pantang aku bila orang bercouple ini, bila boy/girlfriend dia..mengganggu kitaorg yang bergelar kawan kepada pasangannya. kisah ini berlaku, bila boy/girlfriend tak menjawab telefon…or balas sms…kawan pula menjadi biasa…seriously its totally annoyed…..hahahahaha… Jangan anggap kawan anda sebagai messenger kepada perhubungan anda…kalau terkena kat aku…confirm aku siap bagi warning lagi….(jahatkan aku…..), ada aku kesah??? Ayat aku mudah je…”ko ingat aku…ini..guardian angel dia ke…tolong la yer….” Ketiga, kalau boy/girlfriend ko jeles kat aku….aduiii….inilah benda aku paling anti.. kenapa?? Sebab benda inilah yang boleh menjejaskan hubungan aku dengan kawan aku. Aku secara peribadi pernah mengalaminya…boyfriend dia jeles dengan aku….dan you know what was my answer….. ” i don’t interested with your bullshit girl….she is my friend…..why must i stole her…..ewwww…couple dengan kawan…..macam mendedahkan diri pada lubang berbahaya je….hahahahaha… ( your friend…dah tau segala pasal ko…so tak best la klu bercouple)…. kejam kan…hahahaha….ada aku kesah???
Lepas tu..ini kebodohan yang aku selalu tengok..especially girl…sorry to say….kalau dah tahu..yang ko kena kongkong jangan la jadi macam orang yang takde otak…nak teruskan hubungan ko dengan lelaki tu….kadang-kadang aku pula yang terlebih emosi gara-gara benda ini…bukan apa….kenapa nak teruskan hubungan…kalau ko dah merana…. Cinta la tu konon…cinta monyet….tak ke mana juga…lain la kalau serius…ini tak….budak hingusan pula tu….(lantak la…klu dia baca..). Ini semua luahan hati aku..yang jelas membara dan agak panas dengan pasal couple yang mengganggu hidup aku..terutama bila soal urusan persahabatan aku…. that why sometimes aku lebih suka tak kawan orang yang bercouple…sebab akhirnya akan menyusahkan aku juga….. cuma satu jelah…jangan jadi bodoh sebab cinta….. cakaplah…I LOVE YOU….sampai infinity sekalipun….kalau ianya hanya didasarkan perasaan cinta yang kebudakkan….itu. just leave it….buang masa je…… hahahahahaha…..kecian ko…tp ada aku kesah???

 

 

Korean Actor : Sexiest Actor …..orang cakap kat aku lar….

Hyun Bin

 

Name: 현빈 / Hyun Bin (Hyeon Bin)
Real name: 김태평 / Kim Tae Pyung (Gim Tae Pyeong)
Profession: Actor and model
Birthdate: 1982-Sep-25
Birthplace: Seoul, South Korea
Height: 184cm
Weight: 74kg
Star sign: Libra
Blood type: B
Family: Older brother
Talent agency: Star M Entertainment
Education: Jungang University (acting major)
Hobbies: Swimming, playing basketball and watching plays

 

TV Series

Secret Garden (SBS, 2010)
Friend, Our Legend (2009)
The World That They Live In (KBS2, 2008)
The Snow Queen (KBS2, 2006)
My Name is Kim Sam-Soon (MBC, 2005)
Ireland (MBC, 2004)
Nonstop 4 (MBC, 2003)
Bodyguard (KBS2, 2003)

Movies

Late Autumn (2010)
I’m very Happy (2008)
A Millionaire’s First Love (2006)
Daddy Long Legs (2005)
Spin Kick (2004)
Shower (2002)

Awards

2010 SBS Drama Awards: Top Ten Stars Award (Secret Garden)
2010 SBS Drama Awards: Netizen Popularity Award
2010 SBS Drama Awards: Best Couple Award with Ha Ji Won (Secret Garden)
2010 SBS Drama Awards: Top Excellence Award, Actor – Drama Special (Secret Garden)
2006 KBS Acting Awards: Popularity Award (The Snow Queen)
2006 KBS Drama Awards: Netizen Award (The Snow Queen)
2006 KBS Acting Awards: Best Couple Award with Sung Yu Ri (The Snow Queen)
2006 42nd Baeksang Awards: Most Popular Award
2005 MBC Drama Awards: Top Excellence Award (for My Name is Kim Sam-Soon)
2005 MBC Drama Awards: Popularity Award (Best Actor for My Name is Kim Sam-Soon)
2005 MBC Drama Awards: Best Couple Award (with Kim Sun Ah)
2004 MBC Drama Awards: Popularity Award (Best Newcomer for Ireland)
2004 MBC Drama Awards: Broadcasting & Entertainment Special Award

Related Photo

(if you have any Hyun Bin pics want to share with other fans, please write down the link of the photo inside your comments, Thanks)

                      

p/s : kawan aku minat kat dia nie….hensem dia ckp….tak tau la….

credits : http://star.koreandrama.org/?p=172

Drama Kegilaan Ramai : Secret Garden…termasuk admin….

Secret Garden

 

Title: 시크릿 가든 / Sikeurit Gadeun / Secret Garden
Chinese Title : 秘密花园
Genre: Romance, comedy, fantasy, melodrama
Episodes: 20 + 1 Special
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2010-Nov-13 to 2011-Jan-22
Air time: Saturday & Sunday 21:45

Synopsis

The drama tells the story of Kim Joo Won (Hyun Bin), an arrogant and eccentric CEO who maintains the image of seeming perfection, and Gil Ra Im (Ha Ji Won), a poor and humble stuntwoman whose beauty and body are the object of envy amongst top actresses. Their accidental meeting, when Joo Won mistakes Ra Im for actress Park Chae Rin, marks the beginning of a tense, bickering relationship, through which Joo Won tries to hide a growing attraction to Ra Im that both confuses and disturbs him. To complicate matters further, a strange sequence of events results in them swapping bodies.

Cast

Hyun Bin as Kim Joo Won
Ha Ji Won as Gil Ra Im
Yoon Sang Hyun as Choi Woo Young/Oska (Joo Won’s cousin)
Kim Sa Rang as Yoon Seul
Lee Philip as Im Jong Soo
Lee Jong Suk as Han Tae Ssun
Yoo In Na as Im Ah Young
Kim Ji Sook as Moon Yeon Hong
Park Joon Geum as Moon Boon Hong
Kim Sung Oh as Kim Sung Woo (Joo Won’s secretary)
Choi Yoon So as Kim Hee Won (Joo Won’s sister)
Kim Sung Kyum as Moon Chang Soo
Lee Byung Joon as Park Bong Ho
Sung Byung Sook as Park Bong Hee
Yoon Gi Won as Choi Dong Kyu
Yoo Seo Jin as Lee Ji Hyun
Kim Gun as Yoo Jong Heon
Baek Seung Hee as Park Chae Rin
Jang Seo Won as Hwang Jung Hwan
Kim Dong Gyoon as director
Kim Mi Kyung as guest house ahjumma
Song Yoon Ah as herself (cameo)
Lee Joon Hyuk as himself (cameo)
Beige (베이지) (cameo)
Baek Ji Young as herself (cameo, ep 13)
Han Ye Won as Cherry (cameo, ep 15)
Son Ye Jin as herself (cameo, ep 20)
Kang Chan Yang (강찬양)
Kim Sung Hoon

Production Credits

Producer: Oh Se Kang
Director: Shin Woo Chul, Kwon Hyuk Chan
Screenwriter: Kim Eun Sook

Awards

2011 Korea Drama Festival Awards: Daesang
2010 SBS Drama Awards: Top Excellence Award, Actor – Drama Special (Hyun Bin)
2010 SBS Drama Awards: Top Excellence Award, Actress – Drama Special (Ha Ji Won)
2010 SBS Drama Awards: Netizen Popularity Award – Drama
2010 SBS Drama Awards: Netizen Popularity Award (Hyun Bin and Ha Ji Won)
2010 SBS Drama Awards: Best Couple Award (Hyun Bin and Ha Ji Won)

Episode Ratings

Date Episode Nationwide Seoul
2010-11-13 1 16.1 (2nd) 16.5 (2nd)
2010-11-14 2 15.0 (5th) 15.6 (4th)
2010-11-20 3 17.9 (2nd) 18.9 (1st)
2010-11-21 4 20.0 (3rd) 20.8 (3rd)
2010-11-27 5 25.4 (1st) 26.3 (1st)
2010-11-28 6 25.2 (3rd) 25.6 (3rd)
2010-12-04 7 24.2 (2nd) 24.7 (1st)
2010-12-05 8 24.6 (3rd) 24.8 (2nd)
2010-12-11 9 27.0 (1st) 27.8 (1st)
2010-12-12 10 28.0 (2nd) 28.7 (2nd)
2010-12-18 11 27.0 (1st) 28.2 (1st)
2010-12-19 12 28.2 (2nd) 29.2 (2nd)
2010-12-25 13 24.4 (2nd) 25.0 (2nd)
2010-12-26 14 26.5 (3rd) 27.1 (2nd)
2011-01-01 15 23.0 (1st) 29.3 (1st)
2011-01-02 16 23.9 (1st) 29.9 (1st)
2011-01-08 17 23.8 (1st) 30.0 (1st)
2011-01-09 18 27.4 (1st) 34.1 (1st)
2011-01-15 19 29.1 (1st) 35.0 (1st)
2011-01-16 20 31.4 (1st) 38.6 (1st)
2011-01-22 Special 15.9 (4th) 19.9 (4th)

Source: TNS Media Korea

Related Photo

                                         

 

p/s : rasanya 10 kali aku tengok drama ini…tetap juga maintain best….hahahahaha

credits to : http://www.koreandrama.org/?p=3599

Nilai moral yang hilang…..

Sebenarnya terdetik di hati nak menulis pasal isu ini…bila aku masuk kelas Tamadun Islam dan Tamadun Asia tengahari tadi. Minggu ini kita dah digemparkan dengan pelbagai isu yang paling hangat kes di negara kita sendiri iaitu kes pembuangan bayi dan isu ini makin kritikal apabila bayi itu bukan sahaja dibuang tapi dikerat sehinggakan menampakkan ususnya… Satu pandangan yang tidak mengambarkan kita sebagai rakyat Malaysia yang sememangnya prihatin dan penuh dengan kasih sayang. Saya sendiri sebagai manusia terkejut dengan tindakan pelajar tersebut dan memikirkan bagaimana dirinya sanggup melakukan perkara itu dan saya sendiri tidak dapat membayangkan bagaimana keperitan yang dialami oleh bayi tersebut. Bagi saya, biarpun apa juga alasan yang diberikan mahupun kesannya kepada pelajar tersebut, kita tidak layak untuk melakukan perkara sebegitu terhadap orang lain apatah lagi darah daging. Sekiranya tidak mahukan anak itu, letakkan anak itu di tempat yang selamat contohnya di hospital, pusat penjagaan dan bukan bertindak sedemikian. inilah masalah kita, remaja kita..apabila bercinta segalanya soal salah dan betul  diketepikan dan apabila terjadi sesuatu yang diluar jangka….tindakan sebegini pula di ambil…..Kenapa tidak fikir, salahnya dan kesannya ketika melakukan, jangankan sudah terhantuk baru hendak terngadah….nasi sudah jadi bubur. Jangan hanya berfikir tentang keseronokan sahaja..ingat akibat apabila melakukan sesuatu perbuatan yang ternyata akan memberikan kesan buruk. Bila dah terjadi perkara sebegini, nyawa yang tidak bersalah menjadi mangsa, dan lebih mengecewakan lagi diperlakukan sebegitu rupa….itu bukan sikap manusia dan jauh dari norma manusia. Sedangkan haiwan menyayangi anaknya, inikan kita…manusia yang dikurniakan dengan akal fikiran yang baik….tidak mampu untuk berfikir dengan matang dan baik. Ingat…cerminan masa kini…tidak menjamin segalanya…..jangan kerana perasaan cinta yang membuak terhadap lelaki atau teman lelaki anda…maruah tergadai dan lebih memburukkan lagi jika anda hamil…… Fikirkan……kesan dan akibatnya….Jangan jadi buta…kerna godaan dunia.

Indahnya hidup

Indahnya hidup…..yang tidak seberapa indah….hari ini tanggal 18 Oktober 2011..mencatatkan satu memori hitam untuk aku….kadang-kadang lebih baik untuk menjadi seseorang yang pendiam supaya aku tidak akan terluka dan lebih terluka. Bila dingat balik, sememangnya salah aku..tapi apa yang menjadi niat aku yang sebenarnya adalah untuk semata-mata untuk bergurau..tidak lebih dari itu…tapi lagaknya dia tidak suka untuk bergurau. Bagi aku, kelas yang menyeronokkan adalah kelas yang melibatkan semua pihak…tidak hanya pada satu pihak semata-mata.. Jadi jika niat aku untuk bergurau disalahertikan sebagai mengganggu semua pihak…aku akan jadi pendiam dan secara teorinya..pendiam yang teramat sangat…sebab dia dah menetapkan satu bench mark dalam diri aku….. Begitu mudah untuk mengadili seseorang…tapi realitinya memang begitu. Hidup mesti happy….rasanya tidak salah untuk aku untuk bergurau….. Diri aku yang sedang kesedihan cuba mencari kegembiraan namun kegembiraan itu….disalah ertikan sebagai biadap…. That fine…..cuma saya akan berubah itu sahaja…no more talkative Ignatius in that class……

Pesanan saya : jangan menilai orang dengan begitu mudah…kadang-kadang orang yang kita sangka baik….rupanya bukan….